Snovi -

Lucidni snovi

Autor ivanica | 10 Novembar, 2009 | read_nums (804)

  S obzirom da većinu ljudi zanimaju lucidni snovi, može se reći da su to snovi kod kojih smo u toku sna svesni da sanjamo, budni smo u snu i kontrolišemo san, usmeravamo ga, biramo i naglašavamo (ponavljamo) pojedine scene, kao što se čini prilikom snimanja televizijskih emisija ili filma.

  Najblaži opis onome što se događa bio bi kao da gledamo film ili pozorišnu predstavu i povremeno po svojoj želji, menjamo pojedine scene ili kulise, ponavljamo dijaloge...Čudno zar ne? Drukčije rečeno, mi svoju budnu svest dovodimo u onu realnost u kojoj se nalazi san, a odatle je projektujemo po želji s ambijentom i svim događajima sna. Samu reč "projektujemo" treba shvatiti šire. Naša individualna svest i psiha nemaju granica i rastu izvan našeg i njihovog sopstvenog iskustva i formiraju različite verzije same sebe uključujući i nove "ličnosti".

  Lucidni snovi su vrlo pogodni za terapiju, naročito za (samoisceljenje), razvoj vidovitosti, telepatskih, bioenergetskih i drugih ljudskih potencijala. U ovakvim snovima se mogu vršiti razna istrayivanja, najlakše u razgovoru sa likovima iz sna. Lucidnim snom se može "režirati" neki novi san sa željenim završetkom. Praktično je i korisno da se ovo izvede pred buđenje, radi dobrog raspoloženja i optimizma, bar u početku dana. S dosta vežbanja, uz dobre namere, malo talenta i uz pomoć mašte ovakve snove možete kreirati i sebi i drugima. 


3 Komentari & 0 Trekbekovi od "Lucidni snovi"

  Ja sam sanjala minjoneeeee....mmmmmmmmmmmmmmm :):):):):):):)

  Autor italija 12 Novembar 2009, 20:02

  njam, njam, njam....

  Autor ivana 23 Novembar 2009, 12:04

  Prije vise godina imala sam cudan san...koji se desavao svakog trenutka kada bih zatvorila svoje oci. Trajalo je dugo i bilo je jako iscrpljujuce, strasno, jezivo. Plasila sam se. San je pocinjao tako sto sanjam da zaspim, a onda otvaram oci jer osjecam kako neko lezi pored mene u postelji. Otvaram oci, a ispred sebe vidim SEBE. U pocetku sam zatvarala oci, zeljela sam da ne vidim to vise. Ali tri mjeseca, svaki put, cak sam u pojedinim momentima mogla osjetiti toplinu svog drugog tijela. A druga ja mi se bezobrazno smijala u lice, bila sam nepomicna, nenaspavana i bijesna. Posle dugo vremena odlucila sam uraditi sledecu stvar. Bilo je popodne, odlucila sam se za dremku sa namjerom. Zaspala sam, otvorila oci, uhvatila drugu sebe za ruku i dovela je ispred vrata svog stana, zalupila joj vrata i probudila se, ispred vrata. Na svojoj ruci vidjela sam otiske prstiju. I bila oslobodjena. Posle toga mi se to vise nije desavalo. Nijesam nikad ispricala nekom strucnom licu sta bi ovo trebalo da znaci. Cesto imam lucidne snove. Ovaj san mozda i nije jedan od tih, ali sam ga zeljela podijeliti sa nekim.

  Autor Jelena 15 Maj 2012, 14:15
Dodaj komentar

Zapamti me

Kategorije

Arhiva

Linkovi