Snovi -

Kreativni snovi

Autor ivanica | 1 Decembar, 2009 | read_nums (1646)

  Preko ovakvih snova možemo doći do rešenja nekog problema ili bar dobiti ideju za put i način delanja. U ovu grupu snova spadaju i oni snovi koji nas ohrabruju da počemo da se bavimo nečim novim, sasvim različitom od dotadašnjeg interesovanje i zanimanja.

  Evo nekih Interesantnih primera:

   

  Nils Bor je još kao student sanjao strukturu atoma koju je otkrio mnogo godina kasnije. On je u jednom snu-viziji dobio sliku palanetranog sistema s glavnim osama i putanjama.
  Džon fon Nojman, nekome ne tako poznati matematičar i začetnik računarske nauke, često je u snu dobijao neka rešenja, ponekad je pisao i teoreme. Slično je radio i Anri Poenkare, koji je u snu pisao "vođenom rukom" i rešavao matematičke probleme u vezi s automorfnim funkcijama.
  Kanadski fiziolog Banting, dobitnik nobelove nagrade za pronalazak insulina (1923), u snu je dobio 3 rečenice-uputstva, koje su mu tačno opisale šta i kako da uradi da bi dobio lek koji spašava živote šećeraša širom sveta.
  Veliki ruski naučnik Mendeljejev u snu je dobio sliku Periodnog sistema elemenata-tog magičnog rasporeda u mozaiku prirode, u snu je međutim sve bilo obrnuto, kao slika u ogledalu. 

   

   

   


2 Komentari & 0 Trekbekovi od "Kreativni snovi"

  jako interesantno, nisam do sada znala za to.

  Autor karadjenovi 01 Decembar 2009, 21:35

  Postovani,
  Cesto sanjam neki drugi svet neke ljude koji nisu stvarni koji ne postoje i te iste ljude koji pricaju sa mojim prijateljima koji su totalno drugaciji nego kakve ih poznajem sasvim su bolje osobe,i to neko mesto u kome se ja i nestvarni likovi i stvarni likovi iz mog zivota nalazimo i srecni smo,ne znam zasto se ovo meni dogadja ali ceo zivot sanjam to i uvek mi se nesto lepo desi,ja inace ne gledam puno filmova sta vise sportista sam imam normalan zivot pred sobom i student sam ali mi nije jasno zasto ovo ceo zivto sanjam.Ko su ti ljudi? Gde je to mesto?Da li to postoji?Nije da me nervira ali me zanima sta mi san govori jer znam da to ne postoji ali mi san govori konstanto suprotno od toga.Sta bi ovo trebalo da znaci? Pozdrav veliki

  Autor Nikola 31 Mart 2016, 23:58
Dodaj komentar

Zapamti me

Kategorije

Arhiva

Linkovi