Snovi -

Deciji snovi

Autor ivanica | 10 Decembar, 2009 | read_nums (2289)
  Snovi dece su jako interesantni i značajni. Deca sanjaju (sećaju se) od treće godine. Snovi nerođene dece su isprepletani sa snovima njihovih majki i to je jedan od oblika njihove komunikacije. Snovi dece su mnogo "čistiji" i izražajniji od snova odraslih jer su nerazvijenom dečijem mozgu potrebni čistiji podaci za izbor i oformljenje fizičkh događaja. Deca u budnom stanju često nastavljaju igre koje su započete u snu.
   
  Deca mogu u budnom stanju "čuti" reči koje će tek biti izgovorene satima ili danima kasnije. Realnosti im se mešaju pa se još  ne snalaze. Mogu sanjati da su svoji mama, tata, sestra ili brat, učitelj, ptica ili pas, mogu videti ili čuti bića iz duhovne dimenzije i zato se često plaše snova i duhovne realnosti iz koje su došla i s kojok još imaju jake veze koje im nisu razumljive.
  Nesvesno se uvek seća svetih pradavnih događaja (pogotovu ako su dugo i od mnogih naglašavani i akumulirani), ma koliko bili čudni i nerealni u fizičkom smislu. Ako je dete imalo teško detinjstvo ispunjeno strahom, a zbog jake veze sa nesvesnim u to doba, često se događa da kasnije preko snova dobija kompenzaciju, pa je takve snove moguće (relativno lako) protumačiti. Deca često sanjaju životne situacije i probleme svojih roditelja, kućnih ljubimaca pa i biljaka.
  Jung je posvećivao veliku pažnju dečijim snovima i održao je četiri seminara na ovu temu. 
   

Dodaj komentar

Zapamti me

Kategorije

Arhiva

Linkovi